Mo t / m Fri

9 am - 8 pm

Menu

Veilig online daten? Dat doe je zo!

Nagenoeg iedereen is tegenwoordig actief op het internet. Logisch ook, want je kunt er ook ontzettend veel mee. Binnen een mum van tijd heb je antwoord op al je vragen. Toch zijn er ook mensen actief met verkeerde bedoelingen. Zij proberen mensen geld afhandig te maken of hen ander kwaad aan te doen. Dit soort personen begeeft zich ook steeds vaker op sites voor online dating. Sommige mensen weerhouden zich er daarom van om zich in te schrijven bij een dating site. Dit hoeft natuurlijk niet. Om te voorkomen dat jij problemen krijgt met online dating, vertellen wij je hier hoe jij veilig online kunt daten.

Geef niet alles prijs

Sommige leden van een dating site geven alle informatie die maar aan hen gevraagd wordt. Pas hier echter mee op. Oplichters kunnen met een klein beetje persoonlijke informatie namelijk al heel wat bereiken. Geef dus niet direct jouw telefoonnummer, want je weet nooit wat hiermee gebeurt. Daarnaast moet je natuurlijk al helemaal geen gevoelige informatie weggeven via een datingsite. Vertel bijvoorbeeld niet wat jouw bankrekeningnummer is en houdt ook andere persoonlijke info voor jezelf.

online

Leer iemand eerst goed kennen

Het gevaar van online dating is dat jij in contact komt met mensen die je niet kent. We raden jou dan ook niet aan om direct met de eerste de beste persoon af te spreken waarmee jij contact hebt. Mogelijk heeft deze persoon geen verkeerde bedoelingen, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Zorg daarom eerst dat je elkaar leert kennen voor jullie afspreken. Dit kan natuurlijk via de chat van een dating site. Een betere manier is echter de video chat. Vaak is dit wel een betaalde optie, maar het online daten wordt er wel een stuk veiliger door.

Weet welke sites je moet hebben

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel datingsites. Een snelle zoektocht op het internet levert je al gauw duizenden dating sites op. Ben jij nog onbekend met online daten? Dan kies je waarschijnlijk lukraak een site uit. Verstandig is dit echter niet. Lang niet alle sites zijn namelijk even veilig. Zo worden jouw gegevens bijvoorbeeld niet overal even goed beschermd. Je doet er daarom goed aan jezelf in te schrijven bij een bekende datingsite. Neem bijvoorbeeld Lexa, Elitedating of Ematching. Dit zijn bekende namen in de wereld van online dating. Hier kun jij zonder problemen online daten.

online app